Biografie

Fokke Mark van der Heide

De naam Autobedrijf F.M. v/d Heide is ontstaan vanuit mijn vernoeming van mijn (pake) opa die Fokke heette. Helaas is hij in 2013 overleden door een tumor en heeft hij het oprichten van mijn bedrijf niet meegemaakt. Hij was en is mijn grote trots. Hij was bezig met alles wat met techniek te maken heeft. Van stofzuigers tot oude radio’s repareren of werkzaamheden verrichten aan fietsen en/of boten: noem het maar op.

Dit is mij altijd bijgebleven en van jongs af keek ik naar hem op hoe hij alles weer werkend kreeg.

Daarom heb ik gekozen voor de naam Autobedrijf F.M. v/d Heide, zodat mijn (pake) opa toch nog dagelijks herinnerd wordt.

Vanaf mijn 6de levensjaar had ik al de keuze gemaakt om automonteur te worden en droomde ik altijd al van een eigen autogarage. Ik kwam graag in autogarages en de techniek van auto’s interesseerde mij enorm.

Toen ik 13 jaar was, begon ik met/aan brommers, scooters en crossmotoren te knutselen. Ook ging ik vanaf dat moment een studie volgen waarbij ik stage moest lopen. Dit deed ik bij een universeel autobedrijf. Uiteindelijk heb ik hier 8 jaar met plezier gewerkt en heb daarna één jaar bij een dealer gewerkt die was aangesloten bij een Volkswagen/Audi/Skoda garage.

In de tussentijd heb ik mijn autotechnicus diploma’s behaald incl. diverse certificaten. Nog steeds school ik af en toe bij, om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen.

Daarna kreeg ik de kans om bij een vakgarage universeel werkplaatschef te worden. Hier ben ik nog 1.5 jaar werkzaam geweest totdat ik uiteindelijk de sprong heb genomen om in 2018 voor mijzelf te beginnen als universeel autobedrijf gespecialiseerd in Volkswagen/Audi/Skoda, Peugeot en Renault.

Door de jaren heen heb ik een goede klantenkring opgebouwd waarbij de sprong makkelijker was om op jonge leeftijd iets voor mijzelf te beginnen.